Ce este un kinetoterapeut?

Câteva întrebări frecvente se referă la kinetoterapie și la kinetoterapeut. Kinetoterapeuții sunt specialiști cu studii superioare, care au pregatirea necesară pentru

  • prevenirea, diagnosticarea si tratarea traumatismelor locomotorii,
  • prescrierea exercițiilor,
  • recuperarea medicală,

dar și în alte arii sportive, de sanatate generală și fitness.

De câte sedințe voi avea nevoie?

Numărul necesar de sedințe variază în funcție de problemă și de persoană. După o examinare atentă, kinetoterapeutul va stabili, împreună cu pacientul, planul de tratament pentru recuperare și/sau atingerea obiectivelor dorite.

Cu ce ar trebui să mă imbrac?

Multe întrebări frecvente despre masaj și kinetoterapie au legătura cu echipamentul necesar pentru ședinte.

La kinetoterapie este recomandat un trening comod. Este indicat să lucrați în șosete sau desculț, dar dacă vă simțiți mai confortabil, puteți să vă aduceți o pereche curata de încălțăminte de interior. La masaj, mai ales daca procedura include membrele inferioare, este indicat să aveți la dumneavoastră o pereche de pantaloni scurți.

Trebuie sa am recomandare de la medic?

Este recomandată și utilă o trimitere de la medic, dar nu este obligatorie. Pentru marea majoritate a problemelor, kinetoterapeutul are competența de a evalua și trata problemele sistemului locomotor fără trimitere de la medic.

Ce afecțiuni pot trata kinetoterapia și masajul?

Aria de condiții locomotorii ce pot fi tratate, ameliorate sau ținute sub control este foarte largă, cele mai întâlnite fiind însă problemele de spate, precum cifoza, lordoza, scolioza, hernia de disc. Se tratează atrofiile musculare după o perioada de inactivitate prelungită ( de ex. din cauza unor traumatisme ce necesită imobilizarea cu ghips), gonartroza, coxartroza, osteoporoza, se face recuperare după entorse, luxații, fracturi, contracturi, întinderi, rupturi musculare, cât și multe altele.

Scroll to top