Kinetoterapie

Pentru afectiuni neurologice, ortopedice, reumatologice, traumatologice, reeducare posturala.

Kinetoterapeuții își adaptează îngrijirea în funcție de fiecare pacient. Lucrează cu pacienții pentru a crea obiective realiste și pentru a crea o schema de tratament individualizată, care să dea cele mai bune rezultate. Aceasta înseamnă că terapia pe care o primește o persoană va fi foarte diferită de terapia pe care o primește altcineva. De exemplu, o persoană care are doar puține probleme de mobilitate va avea nevoi diferite față de o persoană care are nevoie de recuperare după ce a suferit un accident vascular cerebral și în câteva luni trebuie să se întoarcă la muncă.

Kinetoterapeuții sunt profesioniști instruiți și autorizați, care se concentrează pe evaluarea și tratarea problemelor care sunt însoțite de tulburări dinamice, îmbunătățind mișcarea, astfel încât oamenii afectați pot face mai ușor activitățile zilnice.

Fitness medical

Noi promovăm prevenția ca modalitate de a te bucura de o stare generală de sănătate cât mai bună, pe termen îndelungat. Scopul fitnessului medical este de a întări starea de bine a pacientului urmărind recuperarea pe termen lung și pe pregătirea lui fizică, ca să funcționeze independent, să nu prezinte dureri cronice de diferite cauze, să rămână activ pe toată durata vieții.

Nu în ultimul rând, menținerea motivației pacientului este esențială. Terapeutul trebuie să educe pacientul cu privire la menținerea sănătății și, de asemenea, să îl ghideze pe tot parcursul tratamentului, scopul fiind progresul de la o ședință la alta. Evitarea recidivei este, prin urmare, un alt principiu care guvernează acest tip de terapie.

Fizioterapie

Fizioterapia este recomandata la orice varsta, incurajand pacientul sa isi gestioneze afectiunile si sa se recupereze, invatandu-l sa ramana independent chiar si dupa finalizarea tratamentului fizioterapeutic. Oferim urmatoarele servicii de fzioterapie: Terapia Tecar, Curenti de joasa si medie frecventa.

Terapia TECAR este o metoda de recuperare foarte avansata, care stimuleaza procesul natural de vindecare a organismului. TECAR foloseste energia electromagnetica si poate ameliora durerile articulare si musculare, astfel incat pacientul sa nu mai aiba nevoie de interventii chirurgicale.

Curentul de tip TENS (Transcutaneous Electrical Neural Stimulation) reprezintă o procedură de fizioterapie ce presupune folosirea curentului electric continuu în vederea tratării durerii simptomatice la nivel local prin excitarea terminațiilor nervoase în vederea declanșării mecanismului de poară de control sau al sistemului opioid.
Fizioterapia prin acest tip de procedură va determina: Stimularea rădăcinilor nervoase din vecinătate.Stimularea nervoasă periferică.Stimularea neuronilor motori.Activarea punctelor trigger sau a punctelor de acupunctură

Terapia manuala

Trigger Points: Există o relație foarte strânsă între durerea cronică și sursa acesteia. Prin presiunea potrivită aplicată asupra fasciei musculare, se poate elibera durerea musculară cauzată de contracturi care are rolul de a detensiona acea zonă. Cele mai întalnite cauze ale contracturilor musculare sunt acelea ale persoanelor ce au o pozitie vicioasă, dar și a sportivilor ce își suprasolicită organismul prin efectuarea unor antrenamente sau eforturi prelungite pentru a ajunge la performanțele mult dorite.
Terapia Trigger Points este cea mai eficientă modalitate de tratament care se axează pe tratarea punctelor dureroase, cunoscute ca Puncte Trigger.

Cupping: Terapia cu ventuze este un tip de terapie alternativă originară din China. Constă în aplicarea unor ventuze pe piele, pentru a crea un vacuum cu efect de secțiune, având ca efect facilitarea vindecării prin creșterea fluxului sangvin din zona tratată.  Fluxul sangvin crescut din zona pe care s-au aplicat ventuzele va avea ca efect: reducerea tensiunilor musculare, care va facilita și mai mult creșterea fluxului sangvin și va permite repararea celulară; formarea de noi țesuturi conective; crearea unor vase sangvine noi în țesutul tratat.

Miofascial release : IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization) este o terapie manuala ce consta in mobilizarea asistata a tesuturilor moi cu ajutorul unui instrument specializat. ERGON reprezinta o terapie inovativa de mobilizare statica si dinamica a tesuturilor moi cu ajutorul unui instrument medical.

Terapie Musculara Percusiva: Terapia prin percuție este un procedau terapeutic bazat pe un aparat electric pentru masaj. Acesta este un aparat inovator, dezvoltat de ingineri împreună cu fizioterapeuți, antrenori și sportivi profesioniști, pentru a oferi un răspuns procesului de recuperare post-antrenament.

Masaj

Masaj Terapeutic, Masaj de relaxare, Masaj sportiv, Masaj pentru gravide, Reflexoterapie

Scopul principal al masajului terapeutic este relaxarea musculară, reducerea stresului și a durerilor musculo-articulare. Realizat de specialiști cu foarte bune cunoștințe de anatomie și fiziologie, masajul terapeutic este modalitatea prin care sunt mobilizate țesuturile moi (musculatura, sistemul limfatic, toate structurile cutanate) cu efect de relaxare, creștere a mobilității și vascularizării, precum accelerarea fluxului limfatic sau fluxului sangvin. Prin stimularea pielii și a sistemul nervos, pe lângă efectul terapeutic urmărit se obține și reducerea durerii, a stresul emoțional și fizic.

Terapie viscerala

Terapia  viscerală tratează dezechilibrele funcționale și structurale ale organismului, cu scopul de a ameliora disfuncția musculo-scheletică, vasculară, nervoasă, urogenitală, respiratorie, digestivă și limfatică. Masajul evaluează și tratează dinamica mișcării și a suspensiei în raport cu organele, membranele, fascia și ligamentele și crește comunicarea în organism, revitalizându-l astfel și ameliorând simptomele durerii, disfuncției și posturii.

Folosind tehnici manuale precise, cum ar fi palparea fasciei superficiale și profunde, mobilitatea și motilitatea organelor individuale, terapeuții pot evalua modul în care sunt pozitionate, cum se suprapun, organele sau felul cum se manifestă mişcările anormale ale acestora, și afectează buna functionalitate a corpului. Scopul manipulării viscerale este de a ajuta organismul să revină la funcția normală și să elimine simptomele compensatorii, indiferent de sursa lor, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății și funcționarii optime a întregului corp.

Scroll to top